Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten edustajakokous 2017

Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten edustajakokous pidettiin lauantaina 18.11. Päivölän seurantalolla Kerimäen Makkolassa Savonlinnassa. 

 
Kokouksen aluksi jaettiin tunnustukset Vuoden Maa- ja kotitalousnaiselle sekä tunnustukset Vuoden Maisema- ja yhdistysteosta
 
Monen Toimen Pirjo saa virtaa talkootöistä
 
Kangasniemeläinen Pirjo Lahikaiselle myönnettiin Vuoden Maa- ja kotitalousnainen -tunnustus ansioistaan toisia kannustavasta tavastaan toimia yhdistyksessä.
Pirjo Lahikainen on vuosikymmenet ollut mukana kangasniemeläisten tapahtumissa talkoolaisena. Maatilan tyttärenä toimeen tarttuminen on ollut luontaista. Aktiivinen ihminen on tartuttanut tekemisen ilon myös muihin, ja hommat ovat yhteisesti hoituneet, olkoonpa kyseessä suuren kesätapahtuman kahvituksista, seurakunnan yhteisvastuurokasta tai torin lettukahvilasta.
Esityksessään Kangasniemen Maa- ja kotitalousnaiset perustelivat valintaa seuraavasti: ”Pirjo on oikea “Monen Toimen Pirjo”, jolta töiden lisäksi lentävät myös hersyvät jutut”. 
 
Louhen Maa- ja kotitalousseuran Sadonkorjuujuhla on Vuoden yhdistysteko Etelä-Savossa
 
"Monipuolinen toiminta luo vireyttä ja yhteenkuuluvuutta jäsenistölleen." Näin on käynyt Savonlinnan Louhella, jossa Maa- ja kotitalousseuran toimintaan on saatu mukaan aktiivijäsenten lapset ja lapsenlapset. 
Louhen Maa- ja kotitalousseura osallistui Sadonkorjuujuhlallaan Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten Suomi 100 -juhlavuoden yhdistysteko kilpailuun. Yhdistysteko tuli toteuttaa vuoden 2017 aikana ja sen piti jollakin tavoin liittyä Suomi 100 – Maistuva maaseutu -teemaan. Teko voi olla perinteinen, jo aiemminkin yhdistyksen toimintaan kuulunut tai se voitiin toteuttaa ainutkertaisesti vain kuluvana vuonna. Yhdistysteon valitsi ilmoittautuneiden joukosta Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten hallitus. Tiedote Vuoden Yhdistysteko
 
Otavan koulutilan ystävät teki vuoden 2017 Maisemateon Etelä-Savossa
 
Maa- ja kotitalousnaisten Vuoden maisemateko 2017 Etelä-Savossa on Otavan koulutilan ystävät ry:n toiminta Otavan koulutilan puiston vaalimiseksi. 
Valintaraadin mukaan Otavan koulutilan ystävien toiminta on tuonut lakkautettuun maatalous- ja puutarhakouluympäristöön uutta elämää, toiminta on monipuolista, kaikille avointa ja perustuu vahvasti yhteistyöhön. Koulutilan ystävien toiminnalla on saatu käännettyä koulutilan lakkauttamisen aiheuttamat kielteiset vaikutukset positiiviseksi toiminnaksi. Maisematekokilpailun 2017 teema Itsenäisyyden merkit maisemassa toteutuu Otavan koulutilan puiston kohdalla koko Suomen hyvinvoinnin takeena olevan pitkän koulutus- ja valistushistorian perinnön ylläpitämisen sekä tulevaisuuden hyvää ympäristöä, yhteistyötä ja myönteistä ajattelua rakentavan toiminnan kautta. Tiedote Vuoden maisemateko
 
Piirikeskuksen hallitukseen uusi jäsen
Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Anu Marttinen. Hänen varajäsenekseen valittiin Taina Harmoinen. Hallituksen varsinaisena jäsenenä valittiin jatkamaan Soili Montonen ja hänen uudeksi varajäsenekseen tuli Kirsi Paasonen. Kaikki valitut ovat eri puolilta Mikkeliä.
Maa- ja kotitalousnaisten edustajakokouksen valitsemat piirikeskuksen hallituksen jäsenet vuonna 2018 ovat seuraavat: 
Puheenjohtaja: Marttiina Sihvola, Sulkava 
Jäsenet: Varajäsenet 
Anu Marttinen, Mikkeli Taina Harmoinen, Mikkeli 
Päivi Lappalainen, Kangasniemi Leena Valjakka, Kangasniemi 
Soili Montonen, Mikkeli Kirsi Paasonen, Mikkeli 
Marja-Sisko Nousiainen, Savonlinna Tiina Malkki, Enonkoski 
Ritva Poikolainen, Pieksämäki Mervi Hotti, Pieksämäki 
Riitta Savikurki, Pertunmaa Päivi Kotro, Juva 
 
 
 

Jaa