Neuvo 2020

Neuvo 2020

Hyödynnä 10 000 euroa maatilasi kehittämiseen.

Uutta: Neuvo 2020 on laajentunut nykyaikaistaminen ja kilpailukyvyn parantaminen -osiolla

Uusi Neuvo 2020 maatilojen nykyaikaistaminen ja kilpailukyvyn parantaminen -osio antaa mahdollisuuden tarpeen mukaisiin selvityksiin, kehittämissuunnitelmien tekemisiin tai pienempiin projekteihin liittyen tilasi kehittämiseen ja kilpailukyvyn parantamiseen. 

Mietitkö esimerkiksi investointia, sukupolvenvaihdosta tai yhtiöittämistä? Kaipaatko erilaisia näkymiä tilasi tulevaisuuden vaihtoehdoista? Tarvitsetko keskustelua asiantuntijan kanssa, miten investointisi toteutus sujuu ja mitä seuraavaksi pitäisi tehdä? Mietitkö tuotantosuunnan muutosta?

Näissä ja monissa muissa tilasi kehittämistä ja tuotantoa koskevissa asioissa voit hyödyntää Neuvo 2020 -palvelua. Tarjoamme sinulle selvityksiä, arviointeja, suunnitelmia, keskusteluja ja seurantaa. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja mietitään yhdessä sinulle parhaimmat ratkaisut. 

ProAgrian asiantuntijoiden kautta yhdistyvät talous- ja tuotanto-osaaminen. Toimimme verkostona ja teemme sinua hyödyntävää tiimityötä yhdistäen eri asiantuntijoidemme osaamista. 

Mikä on Neuvo 2020?

  • Kaikkien viljelijöiden on mahdollista saada suunnitelmia, selvityksiä ja kartoituksia maatilan nykyaikaistamiseen ja kilpailukyvyn parantamiseen, ympäristökysymyksiin, kasvinsuojeluun, eläinten hyvinvointi- ja terveysasioihin, energiatehokkuuteen sekä luomutuotantoon.
  • Käytettävissäsi 10 000 euroa asiantuntijapalveluihin yrityksesi kehittämiseen koko ohjelmakauden aikana 2015-2020. Maksat vain alv:n osuuden, joka on vähennyskelpoinen arvonlisäverotuksessa.
  • Neuvonnan käyttö ei lisää viljelijän paperityötä. ProAgrian asiantuntijat hoitavat käytännön asiat puolestasi. 
  • Samalla tilakäynnillä tilalla voi olla yhtä aikaa useampia asiantuntijoita eri osaamisalueilta. Neuvontaa voidaan antaa myös ryhmälle, jossa on enintään 10 henkilöä. 
  • Neuvo-järjestelmän kautta ei voida tehdä palveluja, jotka on laskettu korvauksen piiriin muissa järjestelmissä tai joissa tehdään kirjanpitoa tai viranomaisten edellyttämiä ilmoituksia tai hakemuksia (esimerkiksi viljelysuunnitelma, viljelykiertosuunnitelma ja viljavuusnäytteiden otto, jotka on jo huomioitu ympäristökorvauksessa).

 

Neuvo 2020 kilpailukyky -asiantuntijat löydät täältä. 

 

Neuvo 2020 osa-alueet

Maatilojen nykyaikaistaminen ja kilpailukyvyn parantaminen

Kasvinsuojelu

Kotieläinten hyvinvointi

Ympäristö

Luomu

Energia

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat