Eteläpohjalaista ruokaa ennen ja nyt
Eteläpohjalaiset reseptit
Poimi vinkit sujuvaan arkeen ja juhlaan.
Vinkit ja teemat tarjoaa
Tutustu ja ota hyödyksi! Teemoja tulee koko ajan lisää.
Reseptejä ja vinkkejä myös Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa.
Hennot varret tuovat mukanaan suuren ilon: kesä on pian täällä!
Toukokuun mukana luonto herää ja tarjoaa antimia ruokapöytään.
Katso Maa- ja kotitalousnaisten reseptit helpolle mutta herkulliselle eväsretkelle
Makoisia ohjeita suvun äitien yhteiseen kahvipöytään.
Kevät on iloisten juhlien aikaa. Nappaa tästä Maa- ja kotitalousnaisten vinkit juhlien järjestämiseen!
Tästä löydät omista ryhmistä eri ruokalajeja ja leivonnaisia
Pääsiäisenä syödään juhlavasti. Ateriakokonaisuus kätkee sisäänsä myös perinteikkäitä vertauskuvia.
Suomalainen härkäpapu on monikäyttöinen palkokasvi. Härkäpapu on loistava lähiruoka, joka ravitsee ja maistuu monin tavoin.
Siemenet ja pähkinät kannattaa lisätä päivittäiseen ruokavalioon.
Kaura on huikean trendikäs raaka-aine, joka sopii mainiosti niin pääruokiin, jälkiruokiin kuin leivontaankin.
Talkooruokia talkooväelle
Suomalaisista järvistä ja meristä nousee toinen toistaan mainiompia kaloja.
Salaatti on tuttu tarjottava kevään juhlissa ja kesäisissä ruokapöydissä. Uutta sävyä salaatteihin saa esimerkiksi syötävillä kukilla.
Grillaus on taitolaji, jossa kehittyy vain harjoittelemalla ja rohkeasti kokeilemalla.
Rentoudu juhannussaunassa – tee kasvoille kuorinta ja jaloille kylpy!
Valmista ruokia useaksi kerraksi kerrallaan ja hyödynnä kodin varastoissa olevia aineksia.
Trendikkäät kulhoruoat sopivat loistavasti kesään. Kotimaiset raaka-aineet maistuvat näyttävissä herkuissa.
Tuore, lämmin leipä hellii makuhermoja ja mieltä.
Herkullinen ateria viimeistellään hyvällä kastikkeella
Kesällä kokkaaminen on vaivatonta. Pilko, surauta tai grillaa – ja ruokajuhla on valmis!
Lämpiminä suvipäivinä ehtii hemmotella itseään: nauttia satokauden tuoreista makupaloista ja leppoisasta hyötyliikunnasta.
Kotoisista kasviksista valmistuu grillissä nopeasti kevyt ateria tai maukas lisuke lihalle.
Marjapensaissa piilee uskomattomia aarteita
Kaisan ohjeilla marjoista, hedelmistä ja täysjyväisistä viljatuotteista syntyvät maukkaat, nopeat ja terveelliset välipalat.
Monen kokoiset, muotoiset ja väriset kaalikasvit tuovat makua ja silmän iloa keittiöön ja lautaselle.
Maukkaat retkieväät maistuvat lyhyellä tai pitkällä retkellä
Metsänantimia rouskuttelevan riistan lihassa on reilusti makua ja ravintoaineita.
Maakuntien ruoka- ja leipäperinne tarjoaa monimuotoisen matkan makujen maailmaan. Kekri on suomalainen tapa viettää sadonkorjuun juhlaa.
Marjoja ja vihanneksia voi säilöä lokakuulle asti.
Kokeile rohkeasti proteiinituotteita. Niiden avulla ruuanvalmistus on helppoa.
Terveellisiä vitamiinipommeja ei kannata säästellä. Syö marjoja kesällä niin paljon kuin jaksat!
Hedelmistä, vihanneksista ja juureksista lisää suorituskykyä ja jaksamista
Ethän unohda arvokasta saalista hyllyn perälle, vaan opettele käyttämään säilöttyjä jokapäiväisessä ruuanlaitossa.
Tuoreen sienisadon aika on verrattain lyhyt, joten sieniä kannattaa säilöä myös pitkän talven varalle.
Kupponen kahvia ja pienet tai suuremmat tarjottavat kutsuvat jakamaan yhteisiä hetkiä niin arjessa kuin juhlassa.
Kesäkurpitsojen runsaan sadon saa kyllä käytettyä, sillä kesäkurpitsa on hyvin monikäyttöinen. Munakoisoa kasvatetaan myös Suomessa.
Kotimakkaroiden valmistaminen vaatii hiukkasen vaivannäköä, mutta lopputulos palkitsee tekijän.
Tunnelmoi, kokeile, nautiskele – joulu on pian täällä!
Helmi-maaliskuussa nautitaan Runebergin tortuista, ystävänpäivän suloisista suuhunpantavista sekä muhkeista laskiaispullista.
Juhlitaan yhdessä maamme makuja ja suomalaista ruokaketjua!
Juureksista kannattaa nauttia monestakin syystä. Ne ovat herkullisia, terveellisiä ja erittäin monikäyttöisiä.
Höyryävän kuuma soppakattila odottaa hiihtoretkeltä palaavia.
Kun tuulet ja tuiskut myllertävät ulkona, kotona kelpaa nauttia lieden lämmöstä ja maukkaasta ruuasta.
Talvi on parasta aikaa nauttia blineistä