Frozen peruna

Miten ihanalta maistuukaan perunasta valmistettu pehmis, frozen potato! Kuva: Laura Riihelä

Frozen potato
4 annosta
        
350 g    jauhoista perunaa (kuorittuna)
400 g     turkkilaista jugurttia
0,75 dl     sokeria    

  1. Kuori perunat.  Keitä tai höyrytä ne kypsäksi.
  2. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
  3. Lisää sokeri ja jugurtti perunasoseen joukkoon. Soseuta massa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  4. Siirrä massa laakeaan astiaan ja anna sen jähmettyä pakastimessa noin tunti välillä sekoittaen.
  5. Tarjoile jähmettyneenä pehmiksen tapaan kotimaisten marjojen ja raastetun sitruunankuoren kera.

 

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Jaa