Ohukaiset ja mansikka-raparperirahka

Parhaat ohukaiset saat, kun paistat ne riittävän kuumalla pannulla, ruskistetussa rasvassa. Kaada taikinaa pannulle ohuelti. Kuva Jouni Ranta
4 annosta
 
Ohukaistaikina
2 munaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
 
Paistamiseen:
voita, margariinia tai pullorasvaa
 
Täyte:
2 dl kuohukermaa
0,5 prk (125 g) maitorahkaa
1,5 dl raparperihilloa
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl (pakaste)mansikoita
 
1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet. Anna turvota vähintään 30 minuuttia.
2. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, raparperihillo, sokerit ja viipaloidut mansikat.
3. Paista ohukaiset kuumalla pannulla tai muurinpohjapannulla ruskistetussa rasvassa.
4. Tarjoa ohukaiset mansikka-raparperirahkan kanssa.
 
 
 

Jaa