Peruna-suklaakakku

Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta. Kuva Laura Riihelä

Peruna-suklaakakku
26 cm irtopohjavuoka

300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)    
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
0,5 dl vahvaa kahvijuomaa    
1 dl mantelijauhoa        
2,25 dl vehnäjauhoa    
1 tl jauhettua kanelia    
1 tl kardemummaa
200 g voita
2,75 dl sokeria            
puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2,5 rkl konjakkia    

Koristeluun:
sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
appelsiinin lohkoja
perunalastuja

  1. Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
  3. Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  4. Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
  5. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
  6. Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.
  7. Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.

 

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Jaa