Punajuuri-ohralaatikko

Kuva: Timo Viljakainen

Noin 10 annosta

1,5 dl     ohrasuurimoita, rikottuja tai kokonaisia
6 dl        vettä
0,5 tl      suolaa
800 g     punajuuria
2 kpl (100 g) sipulia
2 dl        kermaa
3 dl        kevytmaitoa
2 tl         suolaa
2 tl         basilikaa
0,25 tl    valkopippuria

1.    Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi n. 20 min.  
Tarkista keittoaika pakkauksesta.
2.    Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit.
3.    Sekoita punajuuriraaste, ohrasuurimot ja hienonnettu sipuli ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
4.    Sekoita smetana, maito ja mausteet keskenään ja kaada seos vuokaan muiden aineiden päälle.
5.    Paista laatikkoa miedossa uuninlämmössä 150 °C:ssa noin 1,5 tuntia.

Jaa