Punajuuri-porsaspaisti

Syksyisessä padassa kohtaavat punajuuri porsaanliha

Possupata
Kuva: Timo Viljakainen

Punajuuri-porsaspaisti

10 annosta

1,4 kg porsaan paistia
800 g punajuurta
300 g sipulia
0,5 dl öljyä
0,5 rkl suolaa
n. 1,2 l vettä
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 tl kokonaisia valkopippureja
2–3 laakerinlehteä
muutama timjamin oksa
1 oksa rosmariinia

Leikkaa liha, punajuuret ja sipulit kuutioiksi ja laita pataan tai uunivuokaan. Sekoita öljy lihojen joukkoon.

Anna lihojen ja sipulien ruskistua kuumassa 250 asteessa uunissa noin 10 minuuttia.

Lisää suola, mausteet ja vesi ainesten päälle ja anna hautua noin kaksi tuntia.

Halutessasi voit suurustaa lientä maissitärkkelyksellä. Tarjoa perunasoseen tai kuorineen uunissa kypsytettyjen perunoiden kanssa.