Investointia suunnittelevien sparrausryhmät

Investointia suunnittelevien sparrausryhmät

03.10.2017

Kuinka saada investointi sujumaan?

 
Kuinka saada investointi sujumaan? Tarvitseeko robottipihatto päivitystä? Kuinka kehittää parsinavettaa eteenpäin? Haluaako emo- tai lihakarja lisää kylmää mukavuutta? 
 

Investointia suunnittelevien sparrausryhmät

Aloituspäivä 3.10.2017, klo 10–14, Mikonkatu 5, Mikkeli. Seuraavien päivien ajankohdat ja paikat sovitaan ryhmän kesken.
 
Oletko suunnitteluvaiheessa tai jo hyvässä vauhdissa tuotannollisen investoinnin kanssa? Pysähdy hetkeksi pohtimaan kanssamme investointiin liittyviä mieltä askarruttavia kysymyksiä ja eteen osuvia haasteita.
 
Tilakohtaiset olosuhteet ja tekijät tekevät investoinneista, muutoksista ja uudistuksista aina yksilöllisiä. Rakennuttavalla viljelijällä riittää tehtäviä ja vastuita, koska huomioon on pyrittävä ottamaan rahoitusehdot, lainsäädännön vaatimukset ja erilaiset tukimuodot. Kotieläintiloilla on yhteisiä haasteita esimerkiksi tautipaineen hallintaan, eläinten hyvinvointikorvauksiin ja täydentäviin ehtoihin sekä muuttuvaan eläinsuojelulakiin liittyen. 
 
Pienryhmässä etsitään yhdessä vastauksia tuotannon tehostamiseksi sekä eläimien ja hoitajien hyvinvoinnin parantamiseksi kannattavuutta unohtamatta. Olemme suunnitelleet tueksesi sparrausryhmän, jossa voit asiantuntijoiden tuella nykyisen ja uusimman tiedon valossa käsitellä näitä kaikkia investointiin liittyviä asioita. Pienryhmä sopii pihatto-, parsinavetta- ja lihakarjatiloille. Osa asioista käsitellään yhdessä ja osa pienempiin, tuotantosuuntien mukaisiin ryhmiin jakautuneena. Käymme myös tutustumassa tarkoin valikoituihin tilakohteisiin käytännön kokemuksien kartoittamiseksi. 
 
Ohjelma (tarkennetaan ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan): 
 
1. päivä: Investointiin vaikuttavat asiat 
- toimintaympäristön muutokset, esim. kannattavuus, säädökset, rahoitusehdot ja asiakkaan näkökulma 
 
2. päivä: osallistujat jatkavat pienryhmissä valitsemansa teeman parissa: 
   Robottipihaton/pihaton päivitys / Parsinavetasta eteenpäin / Lihakarjalle kylmää mukavuutta 
- Mitä investoinnilla pitäisi ratkaista yrityksen menestymiseksi?
 
3. päivä: opintoretki pienellä porukalla muutamaan sopivaan tilakohteeseen 
 
4. päivä: pienissä ryhmissä  
- Sovelletaan nähtyjä löydöksiä ja tarkennetaan omia suunnitelmia. Tehdään tulevasta toiminasta sujuvaa ja tuottavaa uudistuneessa tuotantorakennuksessa. 
 
5. päivä: Rakennuttajan tehtävät ja vastuut 
 
Hinta: 300 €/tila + alv (24 %) sis. neljä pienryhmäkokoontumista ja opintomatkan, tilakohtainen kartoitus/johtamisindeksi 
 
Ilmoittautuminen: Viimeistään 26.9. alla olevalla sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse 0400 261 094
 
Järjestäjät: Lihaa Etelä-Savosta ja Menesty Maidolla -hankkeet
Rahoitus: Euroopan maaseuturahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus. 
 
Lisätietoja:
Virpi Reinikainen p. 0438 249 506, virpi.reinikainen@proagria.fi
Arto Karila p. 040 182 7162, arto.karila@proagria.fi 
 
Koulutuksen tilakohtainen osio tehdään Neuvo2020-palveluita hyödyntäen. Neuvo-palveluista laskutetaan arvonlisäveron osuus.  Esimerkiksi 500 euron arvoinen Neuvo-palvelu kestää n. 8 h ilman matkakuluja ja palvelun hinta on arvonlisäveron verran, eli 120 euroa, jonka yrittäjä voi vähentää arvonlisäveroilmoituksessa. 
 
Peruutusehdot koulutuksissamme: 
- Kuluton peruutus viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. 
- Peruutus on tehtävä sähköpostilla osoitteeseen marjo.h.laitinen@proagria.fi tai puhelimitse 0400 261 094.
- Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutuksen hinta. Osallistumatta jättäminen ei ole peruutus.
- Huomaa, että esteen sattuessa voit myös luovuttaa koulutuspaikan toiselle omalla tilallasi työskentelevälle henkilölle! 
 
 
Tapahtuman ajankohta: 03.10.2017 10:00 - 14:00
Lähiosoite: ProAgria Etelä-Savo, Mikonkatu 5
Postinumero ja -toimipaikka: 50100 Mikkeli
Hinta: 300 €/tila + alv 24 %
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Palvelut