Pakkanen houkuttelee patojen ja pannujen ääreen

Pakkanen houkuttelee patojen ja pannujen ääreen

Kun tuulet ja tuiskut myllertävät ulkona, kotona kelpaa nauttia lieden lämmöstä ja maukkaasta ruuasta.

Sydäntalvi kutsuu keittiöön. Kun tuulet ja tuiskut myllertävät ulkona, kotona kelpaa nauttia lieden lämmöstä ja maukkaasta ruuasta.
 
- Talven parhaat annokset valmistuvat helposti yksinkertaisista raaka-aineista. Nopeat pata- ja pannuruuat syntyvät jo reilussa puolessa tunnissa, vinkkaa Etelä-Pohjanmaan ruoka-asiantuntija Asta Asunmaa. 
 
Aina ei tarvita uunia: hellalla hautuu herkullinen ruoka myös pannussa tai kattilassa. Kokeile täyteläistä linssipataa ja maukasta broileripannua
 

Maksa on talvipäivän täyttävää pikaruokaa

 
Maksapannu täyttää nälkäisen ulkoilijan. Maksa kypsyy nopeasti, joten ruoka on äkkiä valmista 
 
- Voit käyttää naudan-, porsaan- tai broilerin maksaa. Maultaan miedointa ja rakenteeltaan hienointa on broilerin maksa. Voimakkaimman makuista on puolestaan sian maksa, Asta kertoo. 
 
Maksan voi tarvittaessa pyyhkiä kostealla talouspaperilla ja kuivata ennen ruoanvalmistusta. Naudan maksasta on hyvä poistaa sitkeä paksu kalvo. 
 
- Maukkaimman lopputuloksen saa kun kypsentää maksan miedolla lämmöllä ja jättää sen aavistuksen punertavaksi sisältä, Asta Asunmaa neuvoo. 
 
Ruokaneuvot löytyy myös Pinterestistä! 
 
Lisätietoja
 
ruoka-asiantuntija Asta Asunmaa, 
Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaiset, 
p. 040 5929 226, asta.asunmaa@maajakotitalousnaiset.fi
 
 
 
 

Jaa