MaiLi - Maitoa ja Lihaa Etelä-Savosta

 
MaiLi – maitoa ja lihaa Etelä-Savosta koulutushanke kehitti eteläsavolaisten maito- ja nautatilojen kannattavuutta ja tuottavuutta yrittäjien johtamisosaamisen kasvattamisen ja tuotannon kehittämisen kautta. Hanke toimi aikavälillä 1.12.2018-30.6.2021.
 

Koulutusta ja tiedonhankintaa

Hankkeeseen voivat osallistua tilan yrittäjät, palkatut työntekijät sekä tulevaisuuden jatkajat. Koulutuksista sai varmuutta arjen johtamiseen, uusia näkemyksiä ja ideoita maito- ja lihatilojen toimintaan. Koulutustarjontaan kuuluivat pienryhmät, mm. kansainvälistymiseen harjaannuttanut viljelijäryhmä englannin kielellä, keskustelu- ja infotilaisuudet, opintomatkat ja erityisesti webinaarimuotoiset koulutukset. Pienryhmät kokoontuivat 4-6 kertaa. Ohjatut etätehtävät tukivat käsiteltyjä aiheita, pohjustivat ryhmätapaamisia sekä auttoivat tiedon soveltamista käytäntöön osallistuneilla maatiloilla. Moniin koulutustapahtumiin oli mahdollisuus osallistua myös etänä internet-yhteydellä jo ennen korona-pandemian myötä verkkoon siirrettyä koulutustarjontaa. 
 
Hankkeessa etsittiin tietoa mm. tuotannon, talouden ja ihmisten johtamisen työkaluista ja menetelmistä sekä nautojen ruokinnasta ja käsittelystä. Tietoa hyödynnettiin pienryhmissä ja tuotiin yrittäjille monipuolisten koulutusten kautta. 
 
Koulutuksia järjestettiin monipuolisesti sekä maito- että lihatilojen aiheista ja toiminnan aikana otettiin iso askel etäkoulutusten järjestämisessä ja niihin osallistumisen aktiivisuudessa.  
 
Hankkeen pääasiallisina viestintäkanavina toimivat   facebook.com/groups/maitoajalihaa,   etela-savo.proagria.fi/maitoajalihaa   sekä   etela-savo.proagria.fi/tapahtumat.  Facebook-ryhmästä ja proagria.fi-sivustolta löytyy jatkossakin ajankohtaisinta ammattitietoa maito- ja lihayrityksille. 
 
Kiitämme lämpimästi hankkeessa maatilayritystään ja henkilöstöään kehittäneitä yrittäjiä sekä monia yhteistyökumppaneita, jotka edesauttoivat koulutusten toteuttamisessa. MaiLi-hankkeen päärahoittajat olivat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus. Hankkeen päätyttyä maito- ja nautatilan kilpailukyvyn, johtamisen, talouden ja tuotannon kehittämistä voi jatkaa muissa kehittämishankkeissamme sekä mm. Neuvo-palvelujen avulla.
 
Lisätietoja:
Liisa Heinonen, maidontuotannon asiantuntija, hankevastaava, ProAgria Etelä-Savo, p. 043 824 9506, liisa.heinonen@proagria.fi
Outi Kiesilä, maidon- ja naudanlihantuotannon asiantuntija, ProAgria Etelä-Savo, p. 0400 693 090, outi.kiesila@proagria.fi

 


Yhteydenottopyyntö

Jaa

Tapahtumat

 • Etänä 05.11.2020

  Verskit viljelijät

  Olitko mukana Startin, Hymyn tai Uutta virtaa -hankkeen spv-pienryhmässä? Tai et ehkä niissä, mutta haluat vähän muutosta, uutta tietoa?

 • Webinaari/Teams 15.01.2021

  Kaikki ajallaan - ajankäytön pienryhmä

  Tavoitteet, työtehtävät näkyviksi, jaottelu, aikataulutus, suunnitelmat toteutukseen, työkalut. Kuka tekee mitä ja milloin? Entä vapaat?

 • Webinaari/Teams 17.03.2021

  Maidontuotannon iltapäiväkahvit Etelä-Savossa

  Hetkiä tasaisen poikimarytmin ja maidon valkuais- ja rasvapitoisuuksien parissa