Kasvisvuoka kaalista ja kesäkurpitsasta

Kasvisvuoka maistuu joko kevyenä ateriana tai lämpimänä lisäkkeenä

Kaali-kesäkurpitsavuoka
Kuva: Laura Riihelä

Kasvisvuoka kaalista ja kesäkurpitsasta

4 annosta

1 pieni (200 g) kesäkurpitsa
0,5 kpl (400 g) kukkakaalia
1 kpl (300 g) parsakaalia
1 rs (300 g) ruusukaalia
2 kananmunaa
5 dl kevytmaitoa
0,5 tl vastarouhittua pippuria
0,5 tl suolaa
1–2 tl yrttisekoitusta
2 dl vaaleita leivänmuruja (kaurapaahtoleipää)
1 dl voimakasta juustoraastetta (emmentalia)
1 rkl juoksevaa margariinia

  1. Viipaloi kesäkurpitsa, lado uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.
  2. Puhdista ja pilko kaalit ja höyrytä niitä 5–10 minuuttia.
  3. Sekoita munat, maito ja mausteet.
  4. Voitele laakeahko vuoka, ripottele leivänmuruja pohjalle ja lado päälle kesäkurpitsaviipaleet. Kaada vuokaan kaalit ja loput leivänmurut sekä munamaito.
  5. Paista 200 asteessa 50–60 minuuttia, kunnes munamaito hyytyy, lisää paistamisen loppuvaiheessa juustoraaste, voit myös peittää vuoan leivinpaperilla, jos se uhkaa tummua liikaa.
  6. Tarjoa vihreän salaatin ja leivän kanssa tai lisäkeruokana kalan tai lihan kanssa.

Vinkki! Voit hyvin jättää kesäkurpitsan tai jonkin kaalin ruuasta pois, lisää vain muiden kasvisten määrää.