Vastuullinen ruokaketju Etelä-Savossa - työpaja Sahanlahti Resortissa

Vastuullinen ruokaketju Etelä-Savossa - työpaja Sahanlahti Resortissa

26.01.2022

Työpaja eteläsavolaisille ruoka-alan vaikuttajille.

Eteläsavolaisen ruoan vastuullinen ja kannattava brändi syntyy

Etelä-Savon alueen ruokavaikuttajat ovat työstäneet yhdessä paikallista vastuullisuutta koko ruokaketjussa. Mukaan lähteneet maatila- ja maaseutuyritykset ovat työstäneet työpajoissa vastuullisuutta viidellä eri osa-alueella: ympäristö, eläinten hyvinvointi, työntekijöiden hyvinvointi, paikallisuus ja talous. 

Neljäs työpajamme järjestetään Sahanlahti Resortissa keskiviikkona 26.1.2022. Syvennymme vastuullisuuden osa-alueista erityisesti paikallisuuteen ja talouteen. Kuulemme teemoihin liittyviä puheenvuoroja, joiden jälkeen työstämme aiheita ryhmätöissä.

Päivän päätteeksi nautimme omakustanteisen päivällisen Sahanlahdessa. 

Tervetuloa mukaan!  

Ilmoittaudu 19.1.2022 mennessä alla olevalla lomakkeella. 

Työpajan ohjelma 26.1.2022

Mahdollinen yhteiskuljetus Mikkelistä (ilmoita kiinnostuksesi yhteiskyytiin ilmoittautumisen yhteydessä)

klo 13.30 Tervetuloa & kahvit

klo 14.00 Ruokajärjestelmän vastuullinen talous, Kirsi Mutka-Paintola ja Pekka Häkkinen, ProAgria Etelä-Savo
- avataan eri tasojen taloudellista tilannetta yhteisen keskustelun pohjaksi
- case Lammasosuuskunta - miten hinnat saatiin nousuun, Anniina Holopainen
 
klo 15.15 Sahanlahti Resort, paikallisuus ruokapalveluissa, Sahanlahden emäntä Jaana kuivalainen
 
klo 15.40 Paikallisuus Osuuskauppa Suur-Savon päivittäistavarakaupan valikoimissa - case  Sale Hurissalo
Satu Nieminen, marketkaupan toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo ja Jorma Tikka, myymäläpäällikkö, Sale Hurissalo 
 
tauko 15 min
 
klo 16.15 Edellisten työpajojen tulosten esittely
klo 16.45 Ryhmätyöt   päivän vastuullisuusteemoista 
Klo 17.30 Ryhmätöiden purku - julistetaan Etelä-Savon ruokaketjun vastuullinen brändi
klo 18.00 Päivällinen - metsäsienikeittoa ja mokkavaahtoa, kalastaja Laineen kuhaa mie de pain, pihlajanmarja-voikastiketta, punajuurta ja yrtti-perunakakkua, turnipannacottaa ja keksimurua.
noin klo 19.00 kotimatkalle

 

Päivällinen

Päivällinen on omakustanteinen 35 €/hlö sis. alv:n. 

Ilmoittautuminen ja koronapassi

Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella viimeistään 19.1.2022. 

Seuraamme koronatilannetta ja viranomaisten ohjeita tapahtuman järjestämisessä. Työpajan osallistujilla tulee olla koronapassi. Jos tilanne on tammikuun lopussa huono, järjestämme tapahtuman etäyhteyksin.

Sahanlahti Resort

Perheomisteinen Sahanlahti Resort sijaitsee Saimaan rannalla Puumalassa, kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa sahamiljöössä. Sahanlahdessa huolehditaan vieraista ja alueesta sen vaatimalla arvokkuudella. Tutustu Sahanlahti Resortin vastuullisuuteen.

Järjestäjä

Tilaisuuden järjestää Vastuullisuudesta kasvua ja kannattavuutta -hanke. Yhteistyössä mukana Hiili hallintaan – ravinne ruokkimaan (HIHAT) -hanke.

 

Tapahtuman ajankohta: 26.01.2022 13:30 - 19:00
Postinumero ja -toimipaikka: Puumala
Hinta: maksuton, omakustantainen päivällinen
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 19.01.2022 23:00
Ilmoittautuminen on sitova ruokatarjoilujen vuoksi. Jos majoitut, varaathan majoituksesi itse suoraan Putkisalosta sähköpostitse: susanna@putkisalo.fi
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Tapahtuman henkilöt